De beste CS:GO speler?

Door Pataar op woensdag 28 mei 2014 20:27 - Reacties (19)
Categorie: -, Views: 8.850

Eerst wil ik een kleine introductie van mezelf geven, aangezien dit mijn eerste blog is.
Mijn naam is Patrick en ik ben 14 jaar oud. Dit is natuurlijk best jong om een tweakblog te hebben, maar ik denk dat er wel eens wat afwisseling in leeftijden kan zijn.
Ik zit op 2 VWO-TTO in Weert. Na schooltijd ben ik te vinden op Tweakers, Steam of Youtube.
Ik doe geen sport door blessures van jaren lang turnen. Ik ga in de zomer wel roeien.
Dit was wel genoeg over mezelf nu weer even ontopic :P.

Ik heb in de wintersale van steam CounterStrike: Global Offensive (CS:GO) gekocht. Mijn favoriete Youtuber speelt dit ook en het leek mij leuk om dit voor een paar euro aan te schaffen.
CounterStrike is erg moeilijk voor beginners dus wilde ik wat tips leren op Youtube. Al snel kwam ik bij Mrtweeday. Dit is de editer van NiP, de beste CounterStrike clan ter wereld. Kort geleden uploadde hij een video genaamd "KennyS the best there is?". Dit zette mij aan het denken, kan je echt de beste zijn in CS:GO? Ik kwam al snel tot mijn antwoord. Nee. Als "A" de beste is met de sniper (AWP) is "B" weer beter met de assault rifles (ak-47 en m4a1-s). Hieronder heb ik een lijstje gemaakt van de beste spelers in hun wapen categorie.

KennyS de beste met de AWP. Hij hoort bij de clan Titan dit is de op één na beste Clan van CS:GO. Hij komt uit Frankrijk en is 17(!) jaar oud.
http://i59.tinypic.com/9h8m1d.jpg
Dit is een compilatie gemaakt door Mrtweeday.
https://www.youtube.com/watch?v=4hJStPK_c5c
Het bijzondere van zijn speelstijl is hoe hij het team steunt. Hij is de "scout" van het team. Hij peakt vaak om hoeken en doet op die manier het gebied verkennen.

De plek 2 en 3 zijn voor KQLY en GuardiaN

Dan zijn we aangekomen bij de beste assault rifle. NiP speler GeT_RiGhT oftewel Christopher Alesund neemt deze titel. Hij is 22 jaar en woont in het NiP hoofdkantoor (de rondleiding wordt gegeven door Get_RiGhT) in Zweden.
http://i61.tinypic.com/k1ph7m.jpg
De video door Mrtweeday: https://www.youtube.com/watch?v=Moxfh_Or6IY
Dit was gewoon een mooi moment. Mrtweeday heeft nog geen montage alleen over Get_RiGhT.
Get_RiGhT zijn rol is "backstabber" hij kijkt achter het team als ze samen gaan. Zijn favoriete speelstijl is Free For All, dan flankt hij de vijand regelmatig.

2de en 3de zijn Xizt en Fifflaren.

Dit was mijn eerste Tweakblog alweer. Als jullie nog enige opmerkingen hebben op mijn schrijfstijl of gewoon op de blogpost hoor ik het graag.
Als laatste wil ik even zeggen dat dit mijn mening is en als mijn computer weer RAM heeft voeg ik nog een mooi fragment (ace (iedereen gekilt) en 3-kill round))

Omdat het een mooie compilatie is hier nog een video van ESEA over de beste van Dreamhack https://www.youtube.com/watch?v=QJzEv1C3VxM

Volgende: Beter goed afgekeken dan slecht bedacht 07-'14 Beter goed afgekeken dan slecht bedacht

Reacties


Door Tweakers user lasharor, woensdag 28 mei 2014 21:45

Grappig hoe de eerste counterstrike nu al weer bijna 15 jaar oud is. Ook interessant dat deze jongens nu zo goed lijken te zijn. Je zou toch denken dat 1.5/1.6 spelers een ruime voorsprong zouden hebben op een speler van 17 jaar.

Door Tweakers user woekele, woensdag 28 mei 2014 22:15

Zinsopbouw met het woordje 'doet' volledig onnodig erin (doet verkennen) komt niet al te snugger over :P Verder leuk dat je een hobby hebt. Mijn tip: probeer het aantal game-uren te matigen. Misschien lijkt het nu leuk en belangrijk, later zul je inzien dat andere dingen ook belangrijk zijn.

Door Tweakers user Pataar, woensdag 28 mei 2014 22:27

woekele schreef op woensdag 28 mei 2014 @ 22:15:
Zinsopbouw met het woordje 'doet' volledig onnodig erin (doet verkennen) komt niet al te snugger over :P Verder leuk dat je een hobby hebt. Mijn tip: probeer het aantal game-uren te matigen. Misschien lijkt het nu leuk en belangrijk, later zul je inzien dat andere dingen ook belangrijk zijn.
dankjewel voor de tip. Ik zal het aanpassen.
Ik game ongeveer 1 uurtje per dag. Dat is dan 1 competitive potje. Anders verleer je het spel.

Door Tweakers user Douweegbertje, donderdag 29 mei 2014 00:21

lasharor schreef op woensdag 28 mei 2014 @ 21:45:
Grappig hoe de eerste counterstrike nu al weer bijna 15 jaar oud is. Ook interessant dat deze jongens nu zo goed lijken te zijn. Je zou toch denken dat 1.5/1.6 spelers een ruime voorsprong zouden hebben op een speler van 17 jaar.
De enige manier om goed te worden is om veel te spelen. iets wat toevallig veel jongere kunnen omdat school niet zo veel eisend is, of dat ze er niets aan doen. :+ Ik heb ook jaren ervaringen met CS, maar vroeger was ik domweg beter omdat ik letterlijk elke dag x-aantal uur speelde. Los daarvan word je gewoon trager als je ouder gaat worden, was laatst een onderzoek erna bij SC2 spelers. Blijkt dat ~ 22-23 jaar ongeveer een omslag punt is waarbij je reactievermogen afneemt, echter je wel meer inzicht en ervaring hebt om verstandigere keuzes te maken. Even los hiervan heb je ook gewoon een beetje aanleg nodig :+

Door Tweakers user xzaz, donderdag 29 mei 2014 09:54

CS:GO is geen spel meer om competatief te spelen; en ja ik weet dat dat gedaan wordt. Vroegah in de tijden van cs 1.3 was het nog echte skil wat je nodig had, helaas heeft Steam ook alles naar de CoD kant getrokken waar alles gewoon raak is. Ik heb 1 keer CS:GO gespeeld en zelfs bursten helpt niet meer. Ook 'pro'-filmpjes op YT zijn naar mijn idee niet echt pro.

Heaton was in de tijdperk 1.3-1.6 wel één van de beste spelers van de wereld:
https://www.youtube.com/watch?v=irGAnaihKzU

Door Tweakers user Pataar, donderdag 29 mei 2014 10:15

xzaz schreef op donderdag 29 mei 2014 @ 09:54:
Ik heb 1 keer CS:GO gespeeld en zelfs bursten helpt niet meer.
bursten werkt inderdaad niet meer. Nu is het tap-fire geworden op medium-long range.

Door Tweakers user Qwerty-273, donderdag 29 mei 2014 11:27

Ik heb veel tijd verspeeld in de beta's van CS. Ten tijde dat het nog gewoon een add-on/patch was voor halflife. Redelijke skills vergeleken met mijn klasgenoten. Punt is dan wel als je op een gegeven moment gaat werken, sociaal leven hebt etc. etc. de tijd die vrij is om echt lang te spelen gewoon er niet meer is. Vandaar dat top gamers dan ook vaak jongeren of jong volwassenen zijn, zoals al eerder door Douweegbertje is aangegeven.

Door Tweakers user jessy100, donderdag 29 mei 2014 11:45

Mijn persoonlijke top 3?

JW - Beste awper imo
Ceh9 - Overall geweldige speler
Markeloff - Minder geworden sinds hij na`vi heeft verlaten, nog steeds een geweldige speler.

Door Tweakers user 291608, donderdag 29 mei 2014 13:47

Een editor zal ook zijn eigen mening hebben, wel een zeer vreemde. Het blijft toch altijd momentum opnames. Maar atm is Get_Right toch wel aan de top imho.

Maar mijn persoonlijke all top 3 is toch;

Spawn/Neo
fRoD
Fisker?

Door de veranderde gameplay/mechanics vind ik het tegenwoordig een stuk slechter. Allemaal toch een catering voor de minder goede spelers.

[Reactie gewijzigd op donderdag 29 mei 2014 13:48]


Door Tweakers user SpX, donderdag 29 mei 2014 19:04

Potjes via MatchMaking van Valve zijn echt ruk door de lage tickrate van 64 en de in het algemeen hoge ping ( van je tegenstanders of jezelf). Het is in mijn ogen gruwelijk irritant dat je perse ESEA pugs of op competitve servers ( 128 tickrate) moet spelen om er zeker van te kunnen zijn dat je kogels echt terecht komen waar je ze schiet. Dit is cruciaal bij een spel zoals counter-strike itt bv Titanfall.

Verder is het aanleren van de spray patronen per wapen nog steeds enorm moeilijk en enkel wanneer je hierover beschikt en tevens goede game sense hebt steek je boven de rest uit. De Nederlander ChrisJ is ook enorm goed met de AWP btw.

[Reactie gewijzigd op donderdag 29 mei 2014 19:05]


Door Tweakers user Bananenspin, vrijdag 30 mei 2014 08:51

KennyS speelt al een paar maanden niet meer voor Titan maar is naar Clan-Mystik overgestapt omdat hij minder tijd kwijt wilde zijn aan Counter-Strike. Je informatie klopt dus niet helemaal :)

Door Tweakers user Roberto2310, vrijdag 30 mei 2014 10:37

Bananenspin schreef op vrijdag 30 mei 2014 @ 08:51:
KennyS speelt al een paar maanden niet meer voor Titan maar is naar Clan-Mystik overgestapt omdat hij minder tijd kwijt wilde zijn aan Counter-Strike. Je informatie klopt dus niet helemaal :)
KennyS speelt wel degelijk nog steeds voor Titan,
http://www.gamestv.org/event/48115-dignitas-vs-titan/

Door Tweakers user Pataar, vrijdag 30 mei 2014 10:37

Bananenspin schreef op vrijdag 30 mei 2014 @ 08:51:
KennyS speelt al een paar maanden niet meer voor Titan maar is naar Clan-Mystik overgestapt omdat hij minder tijd kwijt wilde zijn aan Counter-Strike. Je informatie klopt dus niet helemaal :)
Dit is natuurlijk een ernstige fout van mij, ik zal het aanpassen!
Blijkbaar speelt hij er nog steeds

[Reactie gewijzigd op vrijdag 30 mei 2014 10:38]


Door Tweakers user Bielie993, vrijdag 30 mei 2014 10:39

Het zijn natuurlijk meningen maar ik denk dat dit lijstje dichter in de buurt komt als je kijkt naar prestaties van het verleden en de afgelopen tijd.

Beste AWP
KennyS (Titan)

Beste alles kunner:
Shoxie (Clan Mystick)

Slimste speler
Get_Right (NiP)

Beste team is momenteel inderdaad NiP. Hun zijn als team het beste en daarmee kom je uiteindelijk het verst. Dat een speler in dit team zit betekend niet dat hij in de top 5 thuis hoort.

Mensen die zeggen dat CS:GO geen spel is om competitief te spelen leven onder een steen en moeten onderhand eens uit het half life 1 tijdperk stappen. Je kan niet 20 jaar een spel dat op een aardappel lijkt spelen. Stop er 200 uur in en speel een echte 5on5 match voordat je oordeelt.

Als je alleen al kijkt naar wat de jeugd momenteel aantrekt, is het gewoon dom om te denken dat CS 1.3-1.6 de shit is. Voor de mensen die in de jaren 90 jong waren gaat een scene echt niet meer levend blijven.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 30 mei 2014 10:46]


Door Tweakers user Tupel, vrijdag 30 mei 2014 16:57

CS 1.3 the good old days! Bunnyhoppen tot en met :D

Ik speelde CS vroeger (v)(h)eel (te) veel. In die tijd was NiP ook één van de beste clans met koploper HeatoN. CS:GO heb ik wel, maar speel het amper omdat het toch wel anders is.

Dit is ook wel een aardig filmpje. De ouder NiP tegen de nieuwe NiP met CS1.6.

Verder leuk blog :)

Door Tweakers user snsgn, vrijdag 30 mei 2014 17:24

Nou thanks.. gelijk weer 1,5uur verder na het kijken van al die filmpjes.
Die docu van NiP is echt gaaf. Kippevel.

Ik ben nu 25 en speel sinds 1 jaar CS GO en ben Master Guardian Elite.
Hiervoor nooit een shooter gespeeld, maar je zou kunnen zeggen dat ik op late leeftijd verslaafd ben geworden :P.

Wat betreft de discussie hier over tijd: Je zou kunnen stellen dat je later minder tijd hebt, als je werk hebt e.d., maar ik denk dat het ook een kwestie van prioriteiten is. Als jij veel wil gamen, dan kan dat gewoon naast je baan. Natuurlijk zou het moeilijk zijn om zo goed te worden als bovengenoemde top spelers.

Wat is jouw rank trouwens?

[Reactie gewijzigd op vrijdag 30 mei 2014 17:24]


Door Tweakers user Pataar, vrijdag 30 mei 2014 19:58

snsgn schreef op vrijdag 30 mei 2014 @ 17:24:
Nou thanks.. gelijk weer 1,5uur verder na het kijken van al die filmpjes.
Die docu van NiP is echt gaaf. Kippevel.

Wat is jouw rank trouwens?
Je bent natuurlijk niet verplicht ze te kijken :p wel leuk dat je de tijd ervoor genomen hebt.

Wat betreft mijn rank mag ik mij best schamen. Ik was Gold 2, maar na de mei vakantie was ik silver elite geworden omdat ik het een beetje verleerd had. En het lukt nu maar niet om weer gold 2 terug te krijgen.

Door Tweakers user Reflian, zaterdag 31 mei 2014 04:11

woekele schreef op woensdag 28 mei 2014 @ 22:15:
Zinsopbouw met het woordje 'doet' volledig onnodig erin (doet verkennen) komt niet al te snugger over :P Verder leuk dat je een hobby hebt. Mijn tip: probeer het aantal game-uren te matigen. Misschien lijkt het nu leuk en belangrijk, later zul je inzien dat andere dingen ook belangrijk zijn.
Mijn tip: probeer het aantal game-uren juist te maximaliseren ;) Geniet ervan zolang je er nog tijd voor hebt, en als je er mee omgaat als jij nu doet (dus niet hersenloos een beetje knallen, maar erover nadenken), realiseer je je later waarschijnlijk dat je enorm veel geleerd hebt van gamen en de hele community, tactieken, etc eromheen.

Cool dat je een tweakblog hebt geopend en zou inderdaad zeggen, ga zo door en wees nooit bang dat je ergens te jong voor bent, dat is namelijk echt onzin.

Alle filmpjes deden me ook weer denken aan mijn CS tijd van vroeger (CS:GO en Source ook wel nog voor de lol gespeeld af en toe), daarvan is nog steeds dit filmpje mijn absolute favoriet: https://www.youtube.com/watch?v=9XA7bFPuCY0
Zij waren zo'n beetje geniaal in hun omgang met de spray patterns en reactievermogen was bijna niet te geloven, zie bijv. de kill op 2:40 en dat is in 2x slowmotion.

Krijg meteen weer zin :*) Ik zou me trouwens niet te druk maken om rank voor nu, focus op slim spelen en veel uren lol hebben, de rest komt vanzelf, als je eenmaal een X aantal uren hebt gespeeld gaan sommige dingen volledig automatisch (ik heb niet eens zo extreem veel gespeeld vroeger, maar zelfs met een beetje lol maken kwam ik nu uit op distinguished mg geloof ik, dat is puur omdat je lichaam sommige dingen niet meer verleert na X uur, terwijl ik in m'n eerste uren 1.6 echt blij was om 1 kill). Daarnaast; zoek een leuke clan (als je die nog niet hebt), dan leer je veel sneller en is het ook leuker met headset op een beetje engels praten tijdens je matches.

Door Tweakers user Bananenspin, zondag 1 juni 2014 15:59

Pataar schreef op vrijdag 30 mei 2014 @ 10:37:
[...]


Dit is natuurlijk een ernstige fout van mij, ik zal het aanpassen!
Blijkbaar speelt hij er nog steeds
Oh sorry is inderdaad Shoxie die over was gestapt my bad :)

Reageren is niet meer mogelijk